dokładnie ubijamy. Piankę przekładamy na powierzchnię gorącego ciasta, zmniejszamy temp. do 150 stopni i ponownie wstawiamy tortownicę do piekarnika na 15 minut. Podobną piankę ale ze śmietany przygotowywałam w serniku nowojorskim .Wyjmujemy ciasto z piekarnika i studzimy. Delikatnie ostrym nożem obkrawamy całość, otwieramy tortownicę i zsuwamy ciasto na talerz, powierzchnię i boki ciasta dekorujemy plasterkami świeżych truskawek.Smacznego! The post Ciasto
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięformie dwukolorowej tarty. Klasyczna jasna masa serowa i druga przypominająca w smaku nutellę. Pyszności! Do tego kruche ciasto z orzechami laskowymi, oj jest naprawdę kruchutkie. Polecam wszystkim miłośnikom sernika, naprawdę warto wypróbować ten prosty przepis. Zapraszamy! Składniki Kruche ciasto na spód 100 g płatków owsianych górskich zmielonych na mąkę garść orzechów laskowych zmielonych (razem z płatkami) 2 żółtka 3/4 kostki
Symfonia SmakówLemon curd to krem cytrynowy przygotowywany na bazie jajek, cukru oraz masła. Najlepszy dodatek do owoców w pucharkach, do ciast, sernika, bezy, ciasteczek. Ten kto go wymyślił, był geniuszem. Do przygotowania go zachęcił mnie przepis Nigelli Lawson . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikKlasyka pieczenia serników - to moja druga wersja z polewą . Sernik rozpływa się w ustach i jest puszysty jak ptasie mleczko. Polecam . Zaczynamy : Składniki : 1 masło 1 kg startego sera 8 jaj 1 1/3 szkl cukru 3-4 lyzki mąki ziemniaczanej bakalie wdlg uznania Wykonanie: Białka - ubijamy, na sztywną pianę. Odkładamy do lodówki. Żółtka , cukier, masło I mąkę
Smaki EdytyIdąc za ciosem i robiąc domowe przyprawy, zrobiłam skórkę pomarańczową. Wykorzystam ją na pewno do świątecznego sernika. Polecam zrobić swoją domową skórkę pomarańczową. Na pewno nie ma konserwantów ani innych chemicznych substancji. skórka pomarańczowa Składniki : * 2 pomarańcze * szklanka cukru * szklanka zimnej wody Przygotowanie : Obrać pomarańcze ze skóry. Odkroić białą błonę, posiekać skórkę w kostkę
Magiczne Życie Martykokilki od emako.pl . Wylać masę do 3/4 wysokości pojemnika. Odstawić na godzinę do lodówki. Resztę można uzupełnić pokruszonymi ciastkami. Ja zmieliłam herbatniki i wysypałam je na talerzyk przy podawaniu serników. Zapraszam Was na stronę sklepu . Na FB sklepu oraz blog kulinarny
Magiczne Życie MartyCześć! Wiecie czym są funfetti cakes? Są to ciasta z dodatkiem kolorowej posypki, którą zazwyczaj używa się do dekoracji zewnętrznej :) Można dodawać jej do ciast, babeczek, serników. Kilka rad - najlepiej dodawać dużą posypkę, ta najdrobniejsza się nie sprawdzi, a przynajmniej u mnie się nie sprawdziła. Przepis na ciasto, który wykorzystałam znajdziecie TUTAJ . Dodałam do ciasta
Pora coś zjeśćDynia po upieczeniu jest bardzo sucha (ewentualnie zależy to od dyni), więc jeśli będą trudności przy jej zblendowaniu, dodajcie nieco przegotowanej wody. Do czego można wykorzystać takie purée? Do sernika, nadzienia drożdżówek. Jak przechowywać? W szczelnym pojemniku w lodówce lub zamrozić wcześniej zważone porcje. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćlubi Nutellę? Sądzę, że każdy :-). A kto chciałby spróbować jej śliwkowego odpowiednika? Bardzo prosty przepis na krem śliwkowo-czekoladowy zwany czekośliwką. Idealny na kanapki, do naleśników czy też do sernika (przed świętami będzie taki przepis). Ostatnie węgierki można jeszcze kupić, nawet w niskich cenach, więc czemu nie spróbować? Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćkawałka należy zanurzyć w gorącej wodzie i wytrzeć, wtedy polewa ładnie się porcjuje. Masa kawowa jest delikatna dzięki zawartości jogurtu greckiego, na pewno różni się w konsystencji od mas serników na zimno. Nie radzę też dodawać większej ilości żelatyny do masy, gdyż zmniejszy to znacznie jej kremową konsystencję
Smakołyki BerenikiMini serniczki z kremem truskawkowym posmakują wielbicielom małych wypieków, a także mniejszym lub większym maniakom truskawek i serników. Serniczki przyrządza się w łatwy sposób, choć jest to proces kilkuetapowy: przygotowanie i schłodzenie ciasta kruchego, skomponowanie masy serowej, a także stworzenie tzw. wisienki na torcie, którą w tym przypadku jest krem truskawkowy. Po tych czynnościach czeka nas 3-etapowe pieczenie
Smakołyki BerenikiJedni mają kapustę z grochem, inni kutię, pierogi z makiem, z kapustą i grzybami. Ktoś znów woli zupę rybną od barszczu, gdzieś nie można się obejść bez makiełek, śwątecznego sernika, ryby w galarecie, po grecku. Wielu nie lubi karpia, więc jada inne ryby. Reasumując, w każdym domu święta są inne, wyjątkowe. W moim domu jest mieszanka regionów. Pomimo
W kuchni Karmel-itkidomu. Wystarczy, że wszystkie ogromne markety, którym towary się terminują, wyrzucają tony takich produktów na śmieci. Wyrzucają miliony złotych na wielkie wysypiska gnijących odpadów spożywczych. Wymyśliła serrnik - niesernik na zimno. Płatki posłużyły za spód. JOGURTOWIEC NA ZIMNO. /autorski;/ torownica o średnicy 21 cm 3 jogurty z ziarnami po 400g 6 łyżek stołowych żelatyny 1/2 szklanki mleka* 200 g płatków śniadaniowych
W kuchni Karmel-itkitortownicę wyłożoną papierem do pieczenia, posypanym po wierzchu odrobiną bułki tartej. Piekę w piekarniku nagrzanym na 150-180 stopni ok 25-30 minut. Idealnie nadaje się na spody do serników na zimno, albo jako blaty do tortów. Smacznego
Blondynka Gotujezbity. Wyrazisty smak czekolady, a posiekana gorzka czekolada fajnie chrupie podczas jedzenia. Pieczenie go - sama przyjemność, w całym domu cudnie pachnie czekoladą i kawą....mmm:) Idealny na spód do sernika na zimno, czy innych jogurtowców na zimno. Pewnie do wielu innych ciast będzie pasował idealnie:) Składniki: 3 duże jaja 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej szczypta soli 1/2 szklanki mąki pszennej
Blondynka Gotuje