Przepis na : obiad
Klasyczne spaghetti bolognese z mięsem mielonym można dopełnić papryką czerwona, która nada daniu głębi. Ponadto papryka ma dwa razy więcej witaminy C niż sama cytryna. Prócz tego, bogata jest w witaminę A i E oraz wspomaga układ krążenia. Przepis oraz liste potrzebnych składników przedstawiam poniżej. Składniki: 500 g mięsa mielonego wołowego lub wołowo –wieprzowego 500 ml passaty lub dwie puszki pomidorów bez skórki 1 cebula 3-4 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 250 g makaronu spaghetti Sól, pieprz, oregano, bazy... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...