Frużelina truskawkowa na zimę bez żelatyny
Frużelina truskawkowa na zimę bez żelatyny
Przepis na : deser
Frużelina to całe lub pokrojone owoce zatopione w żelu, który swoją konsystencją przypomina lekko tężejącą galaretkę. Można ją przygotować z niemal każdego gatunku owoców, jednak moim zdaniem najsmaczniejsza jest z truskawek, czereśni wiśni, porzeczek, malin i jagód. Frużelina jest doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju deserów - lodów, serników, panna cotty, naleśników. Można ją także wykorzystać jako składnik kremów do ciast i napojów. Uwaga: aby frużelina miała ładniejszy kolor można dodać kilka łyżek soku ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
truskawki, truskawka, wiśnia, frużelina, ciasto, shoarma, zupa, sałatki, naleśniki, sałatka, słoik, deser, desery, napój, galaretka, z jagodami, naleśnik, maliny, czereśnie, sernik, krem, porzeczki, prosta zupa, proste ciasto, ciasta z kremami, ciasto z kremem, przetwory, ciasto owocowe, ciasto na naleśniki, deser z malinami
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz