Seromakowiec

Seromakowiec

Seromakowiec

Składniki (blacha 22x33cm): Kruche ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 kostki margaryny łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka 4 łyżki cukru Masa serowa: 1 kg półtłustego sera 5 jajek szklanka cukru pudru cukier waniliowy budyń waniliowy w proszku (40 g) 1/2 szklanki oleju Dodatkowo: masa makowa w puszce Wykonanie:Kruche ciasto: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy pokrojoną w małe kawałeczki margarynę i pozostałe składniki. Zagniatamy ciasto. Białka, które nam zostaną użyjemy póź... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Czerwona Porzeczka

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

CzerwonaPorzeczka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, czerwona porzeczka, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, budyń, pieczenie, cukier, mąka, cukier puder, przepisy na kruche ciasto, ciasto z białek , porzeczki, sernik, ciasto z masa, jajko, kremowa, ciasta z masa, ciasto z porzeczką, sernik pieczony, sernik z budyniem

Inne przepisy z Czerwona Porzeczka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
gin, 28 grudnia 2013 15:39:53

Mmm, cudnie wygląda ta warstwa sernikowa, taka kremowa...