Cukier bazyliowy

Cukier bazyliowy

Cukier bazyliowy

W tym roku bazylia bardzo obrodziła w moim zielniku. Zrobiłam z niej trochę pesto  i  syrop . Zamrozić niestety jej się nie da, jest bardzo delikatnym ziołem i od razu czarnieje. Postanowiłam więc zrobić cukier bazyliowy, który gdzieś mi niedawno mignął w internecie. Będzie go można wykorzystać na przykład do  bazyliowego sernika na zimno z borówką amerykańską ,  bazyliowej panny cotty z poziomkami ,   lemoniady bazyliowej II   i  lemoniady bazyliowej . Cukier bazyliowy C... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.