Sok i dżem z czarnej porzeczki, czyli robimy przetwory na zimę.

Sok i dżem z czarnej porzeczki, czyli robimy przetwory na zimę.

Sok i dżem z czarnej porzeczki, czyli robimy przetwory na zimę.

 Ostatnio obiecałam Wam przepisy na przetwory z porzeczek. I właśnie dlatego dzisiaj mam dla Was nie jeden, ale dwa przepisy na zamknięcie smaków lata w słoiku. Będzie zdrowo, rozgrzewająco i jak zawsze - smacznie. A że przy okazji robienia soku można zrobić dżem, postanowiłam nie rozbijać tego na dwa osobne posty. No bo i po co? Zatem załóżcie fartuszki, przygotujcie słoiki, butelki oraz oczywiście porzeczki i zapraszam do przygotowania własnych zimowych przetworów. Korzenny sok z czarnej porzeczki z ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W poszukiwaniu inspiracji

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.