Zosia.

Zosia.

Zosia.

     Zosia to pyszne, kakaowe ciasto miodowe przełożone masą serową. Wykonanie jest nieco pracochłonne (kto choć raz piekł miodownik przyzna, że proces wałkowania ciasta jest odrobinę "kłopotliwy"), ale reszta to już bajka! Blaty ciasta są po upieczeniu twarde, ale przełożone kremem, miękną i całość tworzy kremową, spójną, idealną kombinację. Bardzo polecam! Składniki na ciasto Zosia: na formę o wymiarach 28x40 cm CIASTO: 3 jajka 150 g cukru 150 g masła 5 łyżek miodu 600 g mąki 1 łyżeczka sody oc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Agnieszka Gąsior

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pasty, czekolada, pasta, placki, mielone, ciasto kakaowe, ciasto na niedziele, twaróg, sernik, biała czekolada, budyń, krem, ciasta z masa, boże narodzenie, wielkanoc, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto na boże narodzenie, puszyste ciasto, ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe, sernik pieczony, ser biały, placek z serem, sernik z wiaderka, sernik z budyniem, sernik mleczny

Inne przepisy z Rozpustne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.