MASA MAKOWA

MASA MAKOWA

MASA MAKOWA

Mak jest jednym z głównych składników kolacji wigilijnej. Masa makowa najczęściej wykorzystywana jest tradycyjnie do ciast a gdy dodamy do niej pszenicę oraz miód powstaje kutia. Można także masę makową podać makaronem. Składniki 50 dag maku 20-30 dag cukru 4 białka 5 dag masła (stopionego) bakalie Przygotowanie Mak zalewamy wodą  i gotujemy około godziny na małym ogniu. Po godzinie gotowania mak przekładam na sitko i odsączam pozostałej wody. Następnie 3 razy przepuszczam pr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RAROSSA

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

12 pysznych przepisów na sałatki na Święta

Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Autor

RAROSSARAROSSA

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mąka, mak, deser, desery, makaron, kolacja, makowce, miód, mielone, makarony, cukier, ciasto, boże narodzenie, sernik, ciasto z masa, ciasto z makiem, ciasta z masa, makaron na kolację, ciasto z białek , ciasto na boże narodzenie, ciasto ucierane

Inne przepisy z RAROSSA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.