Wielkanocne babeczki szpinakowe

Wielkanocne babeczki szpinakowe

Wielkanocne babeczki szpinakowe

Babeczki szpinakowe wbrew pozorom smakują jak zwykle babeczki. Kolor zielony to kolor budzącej się wiosny i Wielkanocy, dlatego nie może zabraknąć ich na Waszym świątecznym stole. Nie wspominając o zdrowotnych właściwościach szpinaku. Czas wykonania: 2 h Ilość porcji: 20 sztuk Składniki: 400 g mrożonego szpinaku (najlepiej rozdrobniony) 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 3 jajka 3/4 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku o pieczenia Masa śmietanowa: 5... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

KuchniaWeDwoje.plKuchniaWeDwoje.pl

Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babeczki, szpinak, ciasto, mascarpone, ciastka kremówki, wielkanoc, babki, sernik, ciasta z masa, ciasta z kremami, ciasto z kremem, krem mascarpone, sernik z mascarpone, proste ciasto, sernik pieczony

Inne przepisy z KuchniaWeDwoje.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.