Babeczki szpinakowe wbrew pozorom smakują jak zwykle babeczki. Kolor zielony to kolor budzącej się wiosny i Wielkanocy, dlatego nie może zabraknąć ich na Waszym świątecznym stole. Nie wspominając o zdrowotnych właściwościach szpinaku. Czas wykonania: 2 h Ilość porcji: 20 sztuk Składniki: 400 g mrożonego szpinaku (najlepiej rozdrobniony) 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 3 jajka 3/4 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku o pieczenia Masa śmietanowa: 5... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.