Ciasto serowo-makowe

Ciasto serowo-makowe

Ciasto serowo-makowe

Uwielbiam ser, lubię mak... Zawsze smakowało mi to ciasto. I nadal smakuje:)   Składniki na masę makową: 10 dkg masła; 25 dkg maku (sparzonego i 2-krotnie zmielonego); 20 dkg cukru pudru; 6 jajek; 1 łyżeczka proszku do pieczenia; 1 łyżka mąki pszennej; kilka kropli olejku migdałowego; Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. Cały czas mieszając dodawać kolejno mak, proszek do pieczenia, mąkę pszenną i olejek migdałowy. Na końcu delikatnie wmieszać do masy makowej pianę ubitą na sztywno z sześciu... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu In my kitchen

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Autor

AlinaW

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, mak, ser biały, polewa czekoladowa, sernik, ciasto z makiem, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z białek , ciasto ucierane , sernik pieczony, biała polewa do ciasta, sernik migdałowo czekoladowy

Inne przepisy z In my kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.