Przepis na : śniadanie
Tłusty Czwartek za pasem więc i pączki muszą być, dziś na próbę, następna partia za tydzień. Pączki są mega puszyste, leciutkie jak chmurka a podane z kwaśną śmietaną i dżemem z borówki amerykańskiej smakowały wybornie. W tym tygodniu to mnie przypadło w udziale poprowadzić Wypiekanie na śniadanie. Wybrałam rumuńskie pączki - papanasi z bloga Doroty Moje Wypieki. Oryginalny przepis pochodzi z bloga Artsy Bites. Jak podaje Wikipedia: Papanaşi - rodzaj pączków, wykonanych ze słodkiego sera, jajek, i kaszy manny, g... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.