Oryginalny przepis „serniczki z kaszy gryczanej z imbirem” znajduje się w książce „Pascal kontra Okrasa”, którą jakiś czas temu można było otrzymać w ramach promocji Lida. Dla mnie nie są to serniczki w żadnym wymiarze. Rosną podczas pieczenia, by opaść po ostudzeniu. I smakują obłędnie dobrze. Szczególnie krojone w plastry i podane z kwaśnym jogurtem lub śmietaną. 6 porcji: 200 g kaszy gryczanej niepalonej 250 g sera mascarpone 1 limonka 50 g gorzkiej czekolady 4 jajka 90 g ksylito... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...