Włoska babka cytrynowa dwukolorowa

Włoska babka cytrynowa dwukolorowa

Włoska babka cytrynowa dwukolorowa

Kto zna nas ten wie, że bardzo lubimy ciasta, które dobrze zestawiają się z mlekiem. Zimne mleko jako popitka czy to do ciasta drożdżowego, czy też do takiej babki, to jest to! Mistrzem w konsumpcji mleka jako zapitki, jest mój mąż Ale wróćmy do naszej bohaterki – baby. Babka jest delikatna w smaku, z nutką cytrynową, którą zawdzięcza dodanej otartej skórce z cytryny. W sumie na smak babki w dużej mierze wpływa również kakao. Jeśli dodacie prawdziwego, gorzkiego, to będzie on również dość mocno wyczuwalny. Ja... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mieszam w Garnku

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

mieszamWGarnku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babki, ciasto, cytryna, babka cytrynowa, tarta, chleb, wielkanoc, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, desery, drożdżowe, deser, polewa czekoladowa, lukier , bułki, przetwory, sernik, zupa, dania obiadowe, kasza, ciasta z masa, ciasto cytrynowe, sernik pieczony, ciasto kakaowe, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, baba drożdżowa, bez pieczenia, sernik bez pieczenia, tarta czekoladowa

Inne przepisy z Mieszam w Garnku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.