już ktoś obdaruje Was pachnącymi kwiatami lub ulubionymi kosmetykami to poczęstujcie go własnoręcznie upieczonym sernikiem z jagodami, a jeśli macie frużeline to sprawdzi się tu tak samo dobrze. Sernik z jagodami składniki: 250 g ciasteczek owsianych 80 g masła 200 g serka ricotta 300 g twarogu śmietankowego 80 g białej czekolady 100 g cukru 3 jajka 300 g jagód(...)cukru. Dodajemy czekoladę i po jednym jajku, cały czas ubijamy. Przygotowaną masę wylewamy na ciastka. Pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 150C Upieczone ciasto schładzamy. Przed podaniem na sernik wykładamy owoce. Jeśli są mrożone pamiętajmy by je wcześniej rozmrozić. Można też użyć frużeline
Przysmaki KarolkiSernik mojej mamy to jest ciasto mistrzowskie w wykonaniu. Jak zauważyliście robię dużo ciast, z rożnych zakątków świata ale jeszcze nigdy nie odważyłam się zrobić tradycyjnego sernika, bo wiem, ze na razie nie pokonam w nim mojej mamy i wole, kiedy to ona go zrobi kilka razy w roku na specjalne okazje, np na tak jak dziś czyli Dzień(...)Matki. I tym wpisem chce wszystkim mamom a szczególnie mojej mamie za ten sernik podziękować i złożyć życzenia wszystkiego najlepszego! Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikDawno nie było tutaj żadnego sernika. A ze lubię serniki szybkie, bez pieczenia to ten jest idealnym tego przykładem. Sernik jest mocno słodki, ale przełamany kwaskowatym smakiem lemon curd i delikatnością truskawek smakuje wybornie. Idealny deser na świąteczny stół. Źródło Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikSernik na zimno z brzoskwiniami- pychotka :) Składniki: paczka herbatników 1/2 kostki masła 1 kg sera do serników śmietana 30% 350 ml 4 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny galaretka brzoskwiniowa (lub jak kto lubi ) ok. 200 g brzoskwinie Śmietanę chłodzimy w lodówce przez kilka godzin. Dno okrągłą formę do ciast (średnica 26 cm) wykładamy papierem(...)gorącej wody, chwilę studzimy i dodajemy do masy śmietanowo-serowej. Miksujemy. Masę wykładamy na pokruszone herbatniki, wygładzamy i wstawiamy na ok. 3h do lodówki. Rozpuszczamy galaretke , dodajemy owoce na sernik I zalewamy przestudzona galaretka polecam
Smaki Edytysernik z japońską herbatą matcha, którzy przygotowałam z okazji roku blogowania (13.09), w końcu była to dla mnie specjalna okazja, ale o tym napiszę w innym wpisie :-). Sernik ma piękny zielony kolor, przy 2 łyżeczkach matchy aromat zielonej herbaty jest ledwo wyczuwalny, więc śmiało można dodać odrobinę więcej. Aby ciasto nie było zbyt "smutne" urozmaiciłam(...)polewą śmietanową, która jest stałym elementem serników nowojorskich, więc można powiedzieć, że połączyłam dwie różne kuchnie, w jednym daniu. Bardzo smacznym deserze, który z chęcią skonsumujecie razem z dobrą kawą. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćjeszcze wszystkich serdeczie przepraszam! Mam nadzieję, że takie coś się więcej nie powtórzy. A tymczasem zapraszam na pyszne ciasto. Lekkie, delikatne i musowe, które pachnie wanilią i kawą. SERNIK BEZ SERA KAWOWO-WANILIOWY. (zmiany - smak kawy i wanilii oraz proporcji niektórych składników - pomysł autorski.) na mała blaszkę, 23 x 23 cm ciasto: 2 szklanki mąki 3 łyżki kawy(...)mieszając delikatnie drewnianą łyżką. Dokładnie wymieszaną, połączoną masę, wylałam na ciasto. Pozostałą część ciasta rozkruszyłam na wierzchu. Całość piekłam przez godzinę w 180 stopniach. Następnie wystudziłam sernik w piecu, a kiedy był już dostatecznie zimny, zaczęłam kroić. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkiPianka z bialek bialka jajek 20 g cukru pudru Ubijamy bialak Dodajemy cukier puder i dalej ubijamy Jak juz bialaka sa ubite odstawiamy Sernik ciasto masa serowa pianka z bialek Na mala okragla foremke wykladamy 2/3 ciasta Wkladamy do piekarnika nagrzanego do 180 ° Ciasto pieczemy 30 min Wyciagamy(...)Wszystko wladamy do piekarnika na 15min Upieczone ciasto zostawiamy do ostygniecia Potem wkladamy do lodowki do nastepnego dnia Ser powinnien wyjsc puszysty Smacznego! PS Sernika odstawienie do lodowki na drugi dzien jest konieczne poniewaz masa na poczatku bedzie leista i dopiero jak sie odstanie to zrobi sie spojona i puszysta Ja podalam ten sernik
Klaudynkowa kuchniaDzisiaj zapraszam Was na pyszny, wiosennie zielony sernik. Taki kolor uzyskałam dodając do części masy sproszkowaną herbatę matcha. Poza kolorem sernik ma też bardzo ciekawy smak. Nie jest wcale zbyt słodki i cieszy oko. No i jest okazja żeby odrobinkę poświętować bo na blogowym liczniki stuknęło wczoraj 2 mln odsłon. Tak, tak, aż tyle bo odwiedzacie mnie chętnie(...)bardzo serdecznie dziękuję :) Proszę się częstować sernikiem a ja już parzę kawę i herbatę, do wyboru :) ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzażeby móc sobie pospać. Na szczęście miałam ser a roboty przy serniku przecież tyle co nic. Jak pysznie smakuje sernik z likierem już sprawdzałam jakiś czas temu robiąc sernik z adwokatem - dzisiaj nie jestem w stanie powiedzieć który lepszy bo oba są pyszne. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaparno, więc sernik na zimno jest pozycją obowiązkową na najbliższy czas. Z dodatkiem chrupiących orzechów i skórki pomarańczowej, która nadaje mu świeżości doskonale chłodzi i cudownie łaskocze podniebienie :) Sernik: 120 g biszkoptów 700 g zmielonego sera szklanka cukru galaretka brzoskwiniowa garść orzechów włoskich garść skórki pomarańczowej Wierzch: 4 brzoskwinie galaretka brzoskwiniowa Galaretkę rozpuszczamy w połowie(...)najmniej 2-3 godziny. Drugą galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu, zostawiamy do porządnego ostygnięcia. Umyte brzoskwinie kroimy w cienkie plasterki i układamy na wierzchu sernika, całość zalewamy lekko tężejącą już galaretką. Chłodzimy w lodówce przez całą noc, wszelkie próby wcześniejszego krojenia ciasta kończą się apokalipsą wizualną. Serio, jak boga kocham. Jedna z najpiękniejszych
sama złodyczktoś nie lubi sernika gotowanego? U nas zawsze znika błyskawicznie dlatego dziś zapraszam na jego kolejną wersję, tym razem wzbogaconą o brzoskwinie w galaretce ale warstwę bitej śmietany. Jestem pewna, że zachwyci smakiem i wyglądem nie jednego miłośnika domowych słodkości. Składniki: 200 g masła 150 g cukru 1/2 łyżeczki pasty waniliowej lub 2 łyżeczki cukru z wanilią(...)razem z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania wlewamy żelatynę i miksujemy do połączenia. Ubitą śmietankę wykładamy na warstwę galaretki, wyrównujemy i posypujemy wiórkami kokosowymi lub płatkami migdałowymi. Gotowy sernik chłodzimy kilka godzin w lodówce
Cynamonowe szczęścieSernik dubajski pieczony, to z całą pewnością kulinarna perełka i bardzo wyjątkowy sernik. Przepis wbrew pozorom jest bardzo prosty, a okazji na to, by go upiec nigdy nie zabraknie
AniaGotuje.plPrzepis na Pyszny sernik na kruchym kakaowym spodzie z dodatkiem skórki z pomarańczy. Składniki oraz sposób przygotowania Ciasto kruche 2 szkl. mąki 0,5 szkl. cukru 3 żółtka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki kakao 150 g masła Połączyć składniki, wyrobić ciasto, 1/3 ciasta do lodówki, a 2/3 ciasta upiec 20 min/180′ C w tortownicy(...)Białka ubijamy. Łączymy wszystkie składniki. Wykładamy masę serową na upieczone ciasto, a na wierzchu pozostałą 1/3 ciasta kruchego. Pieczemy 50/55 min. 180′ C. Autor przepisu: Sylwia The post Sernik na kruchym kakaowym spodzie first appeared on Wasze Przepisy
Wasze PrzepisyProsty przepis na sernik pieczony z jogurtów greckich z dodatkiem owoców. Pyszny i łatwy w wykonaniu! Składniki 4 jogurty greckie (po 400 g każdy) 1 szklanka oleju 2 szklanki cukru 8 jajek 3 budynie waniliowe lub śmietankowe 2 łyżki cukru waniliowego 1 opakowanie malin Przygotowanie Żółtka oddzielić od białek, wsypać 1 szklankę cukru, cukier waniliowy i utrzeć kogel-mogel(...)stopni i wstawić do niego ciasto na około 60 minut. Po upieczeniu ciasto pozostawić w piekarniku do wystygnięcia. Po wystygnięciu można posypać cukrem pudrem. Autor przepisu: Barbara The post Sernik na jogurtach greckich z malinami first appeared on Wasze Przepisy
Wasze Przepisykocha sernika? A co powiesz na dostojny, królewski wariant tego klasycznego polskiego deseru? Dziś przeprowadzę Cię krok po kroku przez proces przygotowania sernika królewskiego - zaczynając od chrupiącego kruchego spodu przez aksamitną masę serową, aż po dekorację z dodatkiem królewskiej wytworności w postaci kruchej korony. Gotowy na wspaniałe smaki i zapachy? Sernik zrobiłam w formie o wymiarach
Pychotkaaa