Maki-Sushi

Maki-Sushi

Maki-Sushi

Składniki: 500g ryżu do sushi 400g solonego łososia  2 łyżki octu ryżowy 10 listów nori sól Przygotowanie: Ryż do sushi przemywamy pięć razy w zimnej wodzie i pozostawiamy na sicie na 30 minut. Następnie ryż gotujemy w osolonej wodzie (1 kubek ryżu na 1,5 kubka wody) w garnku z grubym dnem prze ok. 20 minut na małym ogniu. W między czasie należy pokroić łososia (Ja używałem tylko łososia, ale możecie użyć innych dodatków np. ogórek, awokado, philadelphia). Po ugotowaniu do ryżu dodajemy ocet i dz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Łukasza

Autor

Lukash_pLukash_p

Witam!
Jestem Łukasz, mam 14 lat i mieszkam na Litwie. Od samego dzieciństwa, czyli od 6 lat pasjonuję się kuchnią i gotowaniem, a od 23 grudnia 2013 roku prowadzę bloga poświęconego mojej pasji. W kuchni lubię proste i szybkie w przygotowaniu dania, ale najbardziej uwielbiam ciasta i desery, kiedy je robię nawet nie zwracam uwagi na czas.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mak, ryż, ciekawe przepisy, sałatki, sałatka, sernik, łosoś, sushi, przekąska, deser, desery, ciasto, sosy, ogórki, ogórek, sos sojowy, awokado, przekąski, ciasto z makiem, sałatka z ryżem, sałatka z łososia, sos do ryżu, sałatka ryżowa, awokado sałatka, ciasto na niedziele, smaczna sałatka

Inne przepisy z Kuchnia Łukasza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.