Krem Kajmakowy.

Krem Kajmakowy.

Krem Kajmakowy.

Krem kajmakowy, chyba najczęściej używany mną krem do tortów. Bardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu. Na podstawie masła, bo nie lubię robić kremów z budyniu, a ten uda się po prostu każdemu. Składniki: 400 g masła1,5 puszki masy kajmakowej200 orzechów Przygotowanie:  Orzechy prażymy na rozgrzanej patelni, przez ok. 5 minut.Masło ubijamy na jasny krem i stopniowo dodajemy masę kajmakową. Kiedy będziemy mieli jednolitą masę, to dodajemy uprażone orzechy i wszystko mieszamy za pomocą łyżki. Smacznego! ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Łukasza

Autor

Lukash_pLukash_p

Witam!
Jestem Łukasz, mam 14 lat i mieszkam na Litwie. Od samego dzieciństwa, czyli od 6 lat pasjonuję się kuchnią i gotowaniem, a od 23 grudnia 2013 roku prowadzę bloga poświęconego mojej pasji. W kuchni lubię proste i szybkie w przygotowaniu dania, ale najbardziej uwielbiam ciasta i desery, kiedy je robię nawet nie zwracam uwagi na czas.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krem, ciekawe przepisy, sałatki, sałatka, sernik, orzechy, przekąska, deser, desery, przekąski, ciasto, budyń, tort, torty, mielone, łatwe , ciasta z kremami, ciasto z kremem, łatwy tort z kremem, smaczna sałatka, łatwe ciasto, sernik z budyniem, ciasta z masa, ciasto z orzechami

Inne przepisy z Kuchnia Łukasza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.