sernik - 18658 przepisów (strona:504/1244)

Sernik z mango 172

długo. Przelewamy masę do tortownicy. Sernik pieczemy przez godzinę w 160 stopniach. Po upieczeniu zostawiamy w piekarniku z otwartymi drzwiczkami do całkowitego wystudzenia. Przepis na ten sernik znalazłam na blogu White Plate . Do sernika polecam herbatkę Ceylon Teekanne

Aga w kuchni
Sernik na zimno z karmelizowaną dynią. 119

Żelatynę dodajemy do masy serowej, ponownie miksujemy. Masę serową wylewamy na biszkopt z dynią i odstawiamy do lodówki na ok. 4-6 godzin, a najlepiej na noc. Przed podaniem sernik obficie posypujemy kakao

Kuchnia Łukasza
Paluszki sernikowe w czekoladzie 144

SKŁADNIKÓW … bo sernik tego typu jest bardzo syty. Ser miałam pelnotłusty wiejski od koleżanki, dokładnie 500 g! Podaję skladniki na klasyczną brytfannę bądz tortownicę, ja do wypieku swojego sernika użyłam małej , ceramicznej formy do lasagne . Składniki -1 kg twarogu - zmielić 3 razy -6 jajek -szklanka cukru pudru -100 g margaryny roztopionej -torebka budyniu waniliowego -1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)margarynę, ser zmielony, proszek budyniowy proszek do pieczenia Wysmarowałam formę masłem i wlałam masę sernikową.  Całość posypałam pysznościami Skworcu, one podczas pieczenia ładnie się wkomponują w środek. Mój sernik wyszedl celowo niski, bo potrzebowałam go do zrobienia długich paluszków i jako dodatek do pewnego deseru i lodów, ale o tym kiedy indziej. Wasz będzie wysoki , bo po całości

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik z gruszkami, białą czekoladą i cynamonem 147

wystygną, odsączamy z nadmiaru karmelu.  3. Wszystkie składniki na masę serową wkładamy do misy miksera (powinny mieć temperaturę pokojową). Miksujemy tylko do połączenia składników - sernik nie może się zbytnio napowietrzyć, bo wyrośnie, a później opadnie. Przygotowaną masę przelewamy na ciasteczkowy spód, układamy gruszki wypukłą stroną do góry i wciskamy w sernik.  4. Piekarnik rozgrzewamy(...)stopni. Sernik pieczemy 60 min. Studzimy przy uchylonych drzwiach piekarnika, a następnie wkładamy do lodówki na 10 godzin. 5. W garnku gotujemy wodę, a na wierzch kładziemy miskę odporną na wysokie temperatury. Czekoladę połamaną na kostki i śmietanę wkładamy do miski i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gdy się rozpuści, przelewamy na sernik. Zostawiamy do ostygnięcia

My Culinary Art
EKSPRESOWY SERNIK czyli sernik azjaty – 1,50 zł 6102

następnie wlewamy do pokruszonych herbatników i mieszamy, aż nie uzyskamy konsystencji mokrego piasku. 5. FORMOWANIE SPODU (1 min): herbatniki wymieszane z masłem wrzucamy do blaszki, w której będziemy piec sernik. Formujemy z nich gładki i równomierny spód, dociskając kubkiem o płaskim dnie (jak na zdjęciu). 6. SERKI (3 min): przekładamy do rondelka i lekko podgrzewamy, dosłownie 1 min, cały(...)piekarnika na 35 min. Po tym czasie sprawdzamy czy wierzch ma lekko brązowe plamki – jeśli tak, jest gotowy. Jeśli nie, podpieczcie go jeszcze z 10 minut. 10. PODANIE: sernik musi wystygnąć, a najlepiej jeść go schłodzonego z lodówki. Uwaga – jest bardzo syty! OM NOM NOM! Post EKSPRESOWY SERNIK czyli sernik azjaty – 1,50 zł pojawił się

Nerds Kitchen
Entliczek pentliczek i oto serniczek 131

twarogu czytaj sklep nie daleko mojego domu tak chyba szybko nie odpuszczę. Co gorsza nie słyszę buntu innych współlokatorów więc możecie się w najbliższym czasie spodziewać kolejnego przepisu an serniki. A nie, skłamałabym przecież zamierzam jeszcze zrobić pączki na tłusty czwartek.Ulga. Do kolejnej walki z sernikiem przekonał mnie przyjazd gości w niedziele. Upiekłam tym sposobem dwie pieczenie na jednym(...)wsypujemy do masy budyń i resztę składników. Nie zapomnijmy tylko o rodzynkach, dla chętnych można je wcześniej wymoczyć w rumie. Gotową masę przelewamy na wierzch upieczonego wcześniej ciasta. Całość sernika pieczemy 45 minut  w 160 stopniach. Należy uważać, żeby nie przypiec wierzchu ciasta za bardzo. Dekoracja według uznania, ja polałam sernik roztopioną czekoladą i lukrem. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Czekoladowy sernik na zimno 362

Dzisiaj przepis na przepyszne potrójnie czekoladowy sernik na zimno. Przepis zaczerpnięty z tej strony, jednak jego wykonanie nieco odmienne. Sernik jest niezwykle prosty w wykonaniu choć wymaga sporo pracy, głównie przez oczekiwanie na schłodzenie się poszczególnych warstw. Jednak warto go zrobić, bo jest pyszny i mega słodki  :) Ilość porcji: mała tortownica Składniki Masa serowo-czekoladowa(...)wiaderkowego twarogu do sernika 200 g białej czekolady dobrej jakości 200 g mlecznej czekolady   dobrej jakości 200 g gorzkiej czekolady (najlepiej dużej zawartości kakao) 150 g cukru pudru (lub więcej w zależności od upodobań smakowych) 6 łyżeczek żelatyny w proszku 400 ml schłodzonej śmietanki kremówki Polewa: 100 g gorzkiej czekolady ( najlepiej dużej zawartości kakao) 100 ml śmietanki kremówki

Kolizje Smaków
Sernik jabłkowy z sosem 131

Przepis na taki pyszny sernik, z dodatkiem jabłek znalazłam  tutaj ..Taki sernik jest naprawdę pyszny..polecam..U mnie co prawda sernik był pieczony w blaszce i polany innym sosem, ale to i tak bez większego znaczenia.. Składniki spodu  ( na tortownicę o średnicy 29 cm): 1 szkl. herbatników 1 szk. biszkoptów  120 g masła

Moje domowe kucharzenie
Sernik z polewą kajmakową 318

przekładamy do formy ze spodem ciasteczkowym i pieczemy przez 15 minut w temperaturze 170C, a następnie zmniejszamy temperaturę do 125C i pieczemy sernik przez 90 minut. Po upieczeniu sernik odstawiamy do ostygnięcia. Puszkę z masą kajmakową umieszczamy w misce z gorącą wodą (tak aby całkowicie przykryła puszkę) na ok. 15 minut. Następnie wyciągamy puszkę z wody, otwieramy(...)nakładamy ok. 1/2 zawartości na sernik. Następnie umieszczamy ciasto w lodówce na minimum godzinę

Emcia Pichci
Sernik z czereśniami i białą czekoladą 133

Sernik to moje ulubione ciasto. Przez 5 lat blogowania uzbierałam pokaźną kolekcję. Nie wiem jak to się dzieje, ale wciąż udaje mi się skomponować kolejne sernikowe zestawy smaków... Cenię serniki za szybkość ich przygotowania a lato kocham za owoce, które stwarzają nieskończoną liczbę(...)sernikowych możliwości. Dzisiejszy czaruje słodyczą białej czekolady i zachwyca aromatem czereśni... Składniki: 180 g nadziewanych wafelków śmietankowych 60 g stopionego masła Masa serowa: 800 g mielonego sera twarogowego na serniki 200 g białej czekolady 2/3 szklanki słodkiej śmietanki 18% 1 łyżka mąki ziemniaczanej 5 jajek 1 łyżeczka cukru migdałowego ok. 300 g czereśni Wafelki zmielić, dodać masło, wylepić

Czerwień i błękit
Sernik czekoladowy z masą wiśniową 147

Pyszny, ciężki, czekoladowy sernik (można nazwać go również tartą serową). Adresowany do miłośników bardzo czekol adowych, wytrawnych wypieków. Sernik na pewno zaspokoi apetyt na czekoladę nawet najbardziej wymagających czekoholików J Dla mnie idealne połączenie: czekolada plus wiśnie…     SERNIK CZEKOLADOWY Z MASĄ WIŚNIOWĄ Składniki: Masa sernikowa

Mania Gotowania
Sernik limonkowy na mleku skondensowanym 154

Bardzo smaczny, orzeźwiający i puszysty   sernik. Do przygotowania w kilka minut.   Jeśli nie piekliście jeszcze sernika z dodatkiem mleka skondensowanego to gorąco polecam. Sernik limonkowy na mleku skondensowanym     Składniki: 500 g twarogu mielonego 5 jajek (osobno białka i żółtka) 350 ml mleka skondenso wanego 3/4 szklanki cukru 1/2 opakowania skórki pomarańczowej 3 łyżki(...)około 50 minut, umieszczając w piekarniku poniżej naczynie z wrzącą wodą. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy powoli, partiami cukier puder. Na końcu wrzucamy skórkę z limonki. Na wierzch sernika wykładamy pianę. Pieczemy jeszcze około 30 minut w temperatzurze 130 stopni. Po upieczeniu zostawiamy ciasto w lekko uchylonym piekarniku, aby ostygło. Następnie wkładamy je do lodówki na kilka godzin

Mania Gotowania
Styropian (ciasto) 1936

jest równie śnieżnobiały. Ten kto wymyślił nazwę, miał dużą wyobraźnię, ludzie to mają skojarzenia Ostatnio pokazywałam mój przepis na czekoladowy styropian przygotowany na jogurcie greckim, który smakuje jak czekoladowy sernik z posmakiem kokosów . Dzisiaj pokażę Wam jak przygotowuję klasyczny styropian na śmietanie. Jakiś czas temu styropian był prawie na wszystkich blogach, piekli go wszyscy(...)piekłam, ale przepisu na blogu nie było, teraz to nadrabiam, gdyż to ciasto jest warte pokazania, mimo, że teraz większość osób piecze jagodzianki . Oryginalny styropian smakuje prawie jak sernik z delikatnym posmakiem kokosów, jest jednak lżejszy i mniej kaloryczny od tradycyjnego sernika. To taki oszukany sernik, ale jak ktoś nie piecze serników to nabierze się. Masa śmietanowa została

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik chałwowy ze śliwkami 170

Gdybym mogła, piekłabym tylko serniki. Serio! Lubię je tak bardzo, bo mogę w nieskończoność próbować nowych smaków, twaróg jest na tyle neutralny, że z dodatkami można naprawę szaleć do woli. Chałwa i śliwki? Połączenie co najmniej niecodzienne, ale zdecydowanie warte grzechu - ciasto wyszło pyszne! Spód: 250 g herbatników 1/3 kostki masła Sernik: 400 g twarogu półtłustego(...)budyń śmietankowy 150 g chałwy waniliowej 1/3 szklanki cukru Wierzch: 3 duże śliwki 2 łyżki brązowego cukru pół łyżeczki cynamonu       Wyjmujemy z lodówki wszystkie składniki na sernik, żeby spokojnie doszły do temperatury pokojowej. Ciasteczka kruszymy na mniejsze kawałki, masło rozpuszczamy na wolnym ogniu. Miksujemy ze sobą na gładką masę, którą przedkładamy na dno tortownicy wyłożonej papierem

sama złodycz
Sernik kokosowy z polewą krówkową 176

Przepyszny, delikatny, kremowy, rozpływający się w ustach sernik, który w dodatku jest bardzo prosty w przygotowaniu. Lekko kokosowy z owsiano-kakaowym spodem i krówkową polewą będzie idealnym deserem do popołudniowej kawki :) Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm: 0,5 kg mascarpone 0,5 kg gładkiego sera twarogowego 400 ml mleczka kokosowego 100 g kokosu 3/4 szklanki cukru(...)sztywną pianę. Białka delikatnie wymieszać szpatułką z masą serową. Masę wylać na spód z ciastek i piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 60-65 min, aż sernik się zarumieni. Studzić w wyłączonym, uchylonym piekarniku. POLEWA: Krówki  roztopić z mlekiem w kąpieli wodnej cały czas mieszając. Tak przygotowaną polewę wylać na przestudzony sernik. Wierzch można posypać

Ze smakiem i z pasją