SERNIK TIRAMISU NA ZIMNO (zdj. krok po kroku)

SERNIK TIRAMISU NA ZIMNO (zdj. krok po kroku)

SERNIK TIRAMISU NA ZIMNO (zdj. krok po kroku)

Przepis na : deser

Niedawno wróciłam z cudownego urlopu w Polsce. Na koniec mojego pobytu przygotowałam dla rodziny sernik tiramisu. Miałam zamiar go upiec, ale potem wpadłam na pomysł przygotowania sernika na zimno (jako, że mam tego typu deserów mało na blogu). Ciasteczkowy spód ma niewiele wspólnego z klasycznym tiramisu, ale dzięki niemu łatwo się sernik kroi i jest stabilny na talerzu. Ważne, żeby użyć formy do ciast otwieranej - dzięki temu nie będzie problemu z wyjęciem ciasta. Ciasto bardzo smakowało rodzinie i naszym zna... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Przepisy Aleksandry

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Kawa, szkodzi czy pomaga?

Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
aga, 21 stycznia 2013 14:01:41

Bardzo smakowite!

An-na, 21 stycznia 2013 16:46:39

Ale musi być smaczny! mniam! :DD

Justyna Bąk, 21 stycznia 2013 16:56:55

pięknie wygląda, bardzo lubię tiramisu:) pycha!

Zielaczek, 21 stycznia 2013 17:09:51

Pychota!

Dorotas30, 21 stycznia 2013 17:25:47

brak mi słów, niesamowity deser!!!

Olivia, 21 stycznia 2013 19:27:03

Mmmm, jeszcze takiego nie jadłam :)

Inspirowane Smakiem, 21 stycznia 2013 21:28:53

Jejku, jak on pięknie wygląda.

nuta, 21 stycznia 2013 22:48:56

Wow! Nie dziwię się ,że smakowało całej rodzince, aż ślinka leci! Pozdrawiam!

Kaś, 22 stycznia 2013 07:48:53

ale cudo! pomysł na sernik rewelacyjny

gin, 25 stycznia 2013 17:14:37

Mmm, wygląda wspaniale :) Kusi mnie dzisiaj to tiramisu ze wszystkich stron ;)

Klara J, 8 lutego 2013 17:38:18

chciałabym zrobic to w wersji toru dla córki- bez alkoholu w tortownicy- zastanawiam sie tylko nad tym czy to ciasto jest na tyle stabilne zeby mozna bylo go pokroic jak na tort. I jak układac te biszkopty?? moze kupic okrągłe?

Aleksandra Rybinska, 8 lutego 2013 19:49:18

Witaj Klaro, ciasto było bardzo stabilne, więc nie będziesz mieć problemu z krojeniem ciasta. Myślę, że kupno okrągłych biszkoptów to dobry pomysł - ładnie będzie wyglądać w przekroju :).

Anna Czajkowska, 14 lutego 2013 19:55:01

Przepis wygląda przepieknie i aż mi ślinka pociekła:-) aaa i mam pyt gdzie kupiłaś takie ładne naczynie?? To jest taka blaszka odpinana? Przydałaby mi sie taka:)

Magdalena nie, 27 lutego 2013 17:41:02

Mam pytanie: gdzie kupiłaś takie biszkopty?

Anonymous, 21 kwietnia 2013 11:58:11

i okrągłe i podłużne biszkopty można kupić w Lidlu albo Biedronce.Asia

Aleksandra Rybinska, 2 lipca 2014 13:08:50

Justyna (także kulinarna blogerka) wypróbowała mój sernik na zimno a'la tiramisu. Dziękuję za zdjęcie!1unnamed

blondcake, 14 lipca 2014 18:24:06

Kocham takie kawowe ciasta jak Tiramisu. Koniecznie muszę spróbowac u siebie :)