Serowa pajęczyna.

Serowa pajęczyna.

Serowa pajęczyna.

Cheese cobweb. Składniki. 3/4 kostki masła 160-200 g cukru pudru 8 jajek 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kaszy manny 2 łyżeczki proszku do pieczenia, płaskie 1 laska wanilii 1 kg twarogu na sernik, mielonego 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Wykonanie. Tłuszcz stopić. Przelać do większej miski, przestudzić. Odważyć cukier. W zależności od zapotrzebowania na "słodkość" 160-200 g. Cukier wsypać do tłuszczu i miksować. Żółtka oddzielić od białek. Dodawać kolejno do zmiksowanego cukru i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealny sernik - co zrobić, by nie opadł i nie pękał

Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.