Przyznam szczerze, że połączenie mango z miodem było dosyć ryzykownym pomysłem - mogło być słodko, bardzo słodko, aż za słodko. Dodatek jogurtu greckiego zrównoważył jednak całość, a uzupełnienie w postaci pszczółek z marcepanu tylko zachęca do jedzenia :) Spód: 300 g ciasteczek 3/4 kostki rozpuszczonego masła Sernik: 400 g zmielonego twarogu 200 g śmietany 18% 3 jajka szklanka cukru pudru dojrzałe mango 2 łyżki mąki ziemniaczanej pół łyżeczki cynamonu Polewa: 200 g jogur... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Sernika z mango jeszcze nie jadłam. Ciekawy :) A pszczółki rewelacyjne :)