Kaczka pomarańczowa.

Kaczka pomarańczowa.

Kaczka pomarańczowa.

Skladniki na 4 osoby: Kaczka (ok. 1-2,5 kg) 4 pomarańcze 5 ząbków czosnku Odrobinę rozmaryny 2 łyżki oliwy z oliwek2 łyżeczki mąki kukurydzianej Sól  Pieprz Przygotowanie: Kaczkę myjemy i osumaszamy. Następnie rozrabiamy ją na 2 pierście, 2 skrzydełka i 2 udka. A z korpusu gotujemy bulion. Skórę pierści nadcinamy w klatką (Uwaga: ale nacinamy tylko skórę, nie nacinamy mięsa). Robimy marynatę: czosnek czyścimy i miażdżymy nożem lub za pomocą praski. Następnie do miseczki wlewamy oliwę i dod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Łukasza

Autor

Lukash_pLukash_p

Witam!
Jestem Łukasz, mam 14 lat i mieszkam na Litwie. Od samego dzieciństwa, czyli od 6 lat pasjonuję się kuchnią i gotowaniem, a od 23 grudnia 2013 roku prowadzę bloga poświęconego mojej pasji. W kuchni lubię proste i szybkie w przygotowaniu dania, ale najbardziej uwielbiam ciasta i desery, kiedy je robię nawet nie zwracam uwagi na czas.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pomarańcze, kaczki, ciekawe przepisy, sałatki, sałatka, sernik, sok, sosy, przekąska, deser, desery, przekąski, ciasto, marynaty, pieczenie, rozmaryn, mięso, pierś, ryż, ziemniaki, skrzydełka, ziemniak, udka , piersi, polewa, bez pieczenia, sos do ryżu, sernik pomarańczowy, piersi z kaczki, pierś w marynacie

Inne przepisy z Kuchnia Łukasza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.