Składniki : 750 g sera tłustego lub półtłustego, dwukrotnie zmielony 1 szklanka mleka 3,2 % 1/2 szklanki śmietany kremowej 36% 50 g masła 6 jaj 3/4 szklanki drobnego cukru 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej. Przygotowanie : Żółtka oddzielić od białek Do zmielonego sera dodać miękkie masło, żółtka, cukier, mąkę ziemniaczaną i śmietanę Całość zmiksować, dodać mleko i ponownie zmiksować krótko by nie napowietrzać masy, a będzie rzadka Białka ubić na sztywną pianę,... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula