Maślana chałka z migdałową kruszonką

Maślana chałka z migdałową kruszonką

Maślana chałka z migdałową kruszonką

mojprzepisna.pl | Maślana chałka z migdałową kruszonką Coś specjalnie dla mojego męża, który wręcz uwielbia białe pieczywo, szczególnie takie maślane, nieprzesuszone, puszyste i mało słodkie. Chałka jest prawie bez dodatku cukru, bo i tak jemy ją najczęściej z dżemem, ma za to duuuużo kruszonki. Jeżeli lubicie chałki troszkę mniej wilgotne to dajcie 200 ml mleka zamiast 250 ml. Składniki na dwie chałki o wielkości około 35 cm na 12 cm: 500 gr mąki pszennej typ 650 lub chlebowej (u mnie z Lidla) 250 ml ciep... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu moj przepis na

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

Joanna Chmielewska-UłasJoanna Chmielewska-Ułas

Mam na imię Asia, jestem bardzo szczęśliwą żoną i mamą małego Rysia (który zaszczyca nas swoją obecnością od 08.07.2013) oraz Jerzyka (23.07.2015). Zawodowo jestem analitykiem w banku ;-), lubię swoją pracę, ale pieczenie ciast to moja wielka pasja, którą odkryłam całkiem niedawno (jak byłam w ciąży z Rysiem). Uwielbiam piec ciasta i przygotowywać desery, fotografować, a później się tym zajadać razem z rodzinką i przyjaciółmi. Często dokarmiam kolegów z pracy 😉 Ot macie pewność, że przepisy są gruntownie przetestowane i spałaszowane przez liczne grono;)

Blog mojprzepisna.pl powstał ponieważ chciałam gdzieś umieszczać swoje uwagi, złote rady i wskazówki, dotyczące przygotowywania potraw słodkich ale również i słonych, chciałam też rozwijać swoją pasję do fotografowania. Staram się dokładnie opisywać krok po kroku jak wykonać dany deser czy danie po to, żeby osoby niewprawione w pracach kuchennych również sobie poradziły.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, tarta, sernik, przetwory, torty, tort, obiad, desery, deser, babeczki, pieczywo, ciasto drożdżowe, bułki, drożdżowe, ciasto z orzechami, bułka pszenna, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, sernik bez pieczenia

Inne przepisy z moj przepis na

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.