Gdy w brzuchy burczy, trwa post, a w lodówce ma się dosłownie kilka składników, trzeba coś kombinować. Dzisiaj kombinacja udała się - wyszło pysznie! Sałatka ziemniaczana z jajkiem i łososiem, podana z dressingiem na bazie śmietany, to idealna kolacja, albo dodatek do obiadu. Dźwięczy banalnie, ale smakuje wyjątkowo. Jak się mówi, że zazwyczaj z prostych składników wychodzą najlepsze przepisy. Musicie wypróbować! Sałatka ziemniaczana z jajkiem i łososiem - przepis: Składniki na 2 porcje sał... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Witam!
Jestem Łukasz, mam 14 lat i mieszkam na Litwie. Od samego dzieciństwa, czyli od 6 lat pasjonuję się kuchnią i gotowaniem, a od 23 grudnia 2013 roku prowadzę bloga poświęconego mojej pasji. W kuchni lubię proste i szybkie w przygotowaniu dania, ale najbardziej uwielbiam ciasta i desery, kiedy je robię nawet nie zwracam uwagi na czas.