Jak upiec idealną bezę Pavlovą

Jak upiec idealną bezę Pavlovą

Jak upiec idealną bezę Pavlovą

mojprzepisna.pl | Jak upiec idealną bezę Pavlovą Kilka wskazówek, które ja wykorzystuje podczas pieczenia bezy Pavlova, może i wam się przydadzą. Ponoć Pavlova zawsze pęka, więc nie przejmujcie się. Jeżeli zdarzy się, że beza nie wyrośnie do góry, znaczy że niedokładnie został wmiksowany cukier czyli, że białka z cukrem były za krótko miksowane (w bezie zostały kryształki cukru). Aby sprawdzić czy cukier całkowicie się rozpuścił, podczas miksowania, sprawdzamy rozcierając białka między palcami, jeżeli są wyczuw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu moj przepis na

Autor

Joanna Chmielewska-UłasJoanna Chmielewska-Ułas

Mam na imię Asia, jestem bardzo szczęśliwą żoną i mamą małego Rysia (który zaszczyca nas swoją obecnością od 08.07.2013) oraz Jerzyka (23.07.2015). Zawodowo jestem analitykiem w banku ;-), lubię swoją pracę, ale pieczenie ciast to moja wielka pasja, którą odkryłam całkiem niedawno (jak byłam w ciąży z Rysiem). Uwielbiam piec ciasta i przygotowywać desery, fotografować, a później się tym zajadać razem z rodzinką i przyjaciółmi. Często dokarmiam kolegów z pracy 😉 Ot macie pewność, że przepisy są gruntownie przetestowane i spałaszowane przez liczne grono;)

Blog mojprzepisna.pl powstał ponieważ chciałam gdzieś umieszczać swoje uwagi, złote rady i wskazówki, dotyczące przygotowywania potraw słodkich ale również i słonych, chciałam też rozwijać swoją pasję do fotografowania. Staram się dokładnie opisywać krok po kroku jak wykonać dany deser czy danie po to, żeby osoby niewprawione w pracach kuchennych również sobie poradziły.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ciasto, przetwory, sernik, desery, muffiny, obiad, tort, torty, deser, babeczki, bez pieczenia, ciasto z bezami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, sernik pieczony, sernik bez pieczenia, ciasto z białek , sernik bez cukru, najlepszy sernik, ciasta z masa, tort bezowy

Inne przepisy z moj przepis na

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.