Za oknem gorąco i parno, więc sernik na zimno jest pozycją obowiązkową na najbliższy czas. Z dodatkiem chrupiących orzechów i skórki pomarańczowej, która nadaje mu świeżości doskonale chłodzi i cudownie łaskocze podniebienie :) Sernik: 120 g biszkoptów 700 g zmielonego sera szklanka cukru galaretka brzoskwiniowa garść orzechów włoskich garść skórki pomarańczowej Wierzch: 4 brzoskwinie galaretka brzoskwiniowa Galaretkę rozpuszczamy w połowie sz... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Zapraszam do udziału w konkursie:http://fochygochy.blogspot.com/2014/05/konkurs-z-ksiazka-w-tle.html
Uwielbiam serniki na zimno, zawsze mam do nich sentyment.Pozdrawiam i zapraszam do mnie.
prawda. u mnie w domu mama robiła co lato kilka razy, więc sentyment został :)
Mm sernik z brzoskwiniami, me gusta :D A na taką pogodę to wręcz niezbędny :>
zdecydowanie się zgadzam! fajnie tutaj smakuje skórka pomarańczowa, tak świeżo :) polecam zdecydowanie!
też miałam sporą przerwę i stwierdzam, że nigdy więcej, na zimno serniki są obłędne :)