Na ciasto: 2 szklanki mąki typ 500 1 żółtko plus 1 jajko 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka gęstej śmietany 18% 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 całe masło - 200 g Masa serowa : Ser w wiaderku Mój Ulubiony 1 kg plus 200 g- małe opakowanie 8 żółtek 1 duży budyń śmietankowy lub 2 małe 150 g masła 2 szklanki cukru, 3/4 tej objętości dodajemy do żółtek, resztę podczas ubijania białek Przygotowanie: Zimne masło zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać resztę składników, wyrobić Włożyć do lodówki by się schł... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula