Wegańskie, bezglutenowe kotlety z komosy ryżowej, buraków i kalafiora

Wegańskie, bezglutenowe kotlety z komosy ryżowej, buraków i kalafiora

Wegańskie, bezglutenowe kotlety z komosy ryżowej, buraków i kalafiora

Witajcie po długiej przerwie. Ostatnio wiele dzieje się w moim życiu. Nowa praca, nowe wyzwania, nowa dieta. Choć może dieta to nie jest dobre słowo. Nowy styl odżywiania. Aktualnie staram się jeść wegańsko, bezglutenowo, roślinnie, nie jem produktów przetworzonych, jem najprościej jak się da. Takie też są te kotlety. Wegańskie, bezglutenowe, z małą ilością tłuszczu, łatwostrawne, lekkie i trochę niestety czasochłonne. Składniki na około 20 kotletów: 2 szklanki ugotowanej komosy ryżowej 800 g upieczonych i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu moj przepis na

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Dieta south beach – dieta podczas, której możesz jeść deser!

Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Autor

Joanna Chmielewska-UłasJoanna Chmielewska-Ułas

Mam na imię Asia, jestem bardzo szczęśliwą żoną i mamą małego Rysia (który zaszczyca nas swoją obecnością od 08.07.2013) oraz Jerzyka (23.07.2015). Zawodowo jestem analitykiem w banku ;-), lubię swoją pracę, ale pieczenie ciast to moja wielka pasja, którą odkryłam całkiem niedawno (jak byłam w ciąży z Rysiem). Uwielbiam piec ciasta i przygotowywać desery, fotografować, a później się tym zajadać razem z rodzinką i przyjaciółmi. Często dokarmiam kolegów z pracy 😉 Ot macie pewność, że przepisy są gruntownie przetestowane i spałaszowane przez liczne grono;)

Blog mojprzepisna.pl powstał ponieważ chciałam gdzieś umieszczać swoje uwagi, złote rady i wskazówki, dotyczące przygotowywania potraw słodkich ale również i słonych, chciałam też rozwijać swoją pasję do fotografowania. Staram się dokładnie opisywać krok po kroku jak wykonać dany deser czy danie po to, żeby osoby niewprawione w pracach kuchennych również sobie poradziły.

Inne przepisy z moj przepis na

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.