Dzisiaj długo czekany przepis na sos mango z serem pleśniowym. Ostatnio, to mój sos nr. jeden prawie do wszystkiego! Idealnie pasuje do mięs, warzyw, ryby, a nie uwierzycie, w niedużej ilości to mega dodatek do lodów. Największą zaletą sosu jest to, że nie zabija inne smaki, a jedynie je dopełnia. Duża ilość słodkiego i lekko kwaśnego mango, trochę gorzkawego sera pleśniowego, dużo masła, lekki aromat brandy i czosnku, i w rezultacie mamy aksamitny, bardzo łagodny sos mango. Tym razem podałem sos do ... czytaj dalej...
Witam!
Jestem Łukasz, mam 14 lat i mieszkam na Litwie. Od samego dzieciństwa, czyli od 6 lat pasjonuję się kuchnią i gotowaniem, a od 23 grudnia 2013 roku prowadzę bloga poświęconego mojej pasji. W kuchni lubię proste i szybkie w przygotowaniu dania, ale najbardziej uwielbiam ciasta i desery, kiedy je robię nawet nie zwracam uwagi na czas.