Ciasteczka sezamowe 225Przepis pochodzi z bloga Moje Wypieki . Zmodyfikowałam go lekko pod siebie. Zawsze, gdy robię pierś z kurczaka w sezamie, zostaje mi spora część paczki i postanowiłam coś z tym zrobić. Ciasteczka są kruche i pyszne, a także mega banalne. Dedykuję je koleżance z uczelni – Magdzie M., która twórczo kusiła sezamkami przed zajęciami. Normal 0 21 false false false
Fabryka pomysłów
Makaron w sosie paprykowym 261niedzieli (9 marca) do godz. 22 Składniki na 3 porcje: 300g makaronu świderki 3 garście mrożonej papryki lub 2 szt. Świeżej (u mnie czerwona) – pokrojone w kostkę Pół piersi z kurczaka Kilka łyżek bulionu lub wody 2 czubate łyżki śmietany (u mnie 18%) 1 mała cebula Sól Pieprz 1 łyżka oleju ¾ łyżeczki słodkiej papryki ¼ łyżeczki ostrej papryki Opcjonalnie serek topiony
Fabryka pomysłów
Zapiekanka z kaszy jęczmiennej 304ząbki posiekanego czosnku 20 dag pieczarek 4 łyżki kaszy manny 20 dag startego sera żółtego Jedna starta marchewka sól, pieprz, tymianek, oregano, słodka papryka podwójna pierś z kurczaka – ok 500 g 3 łyżki oleju Opcjonalnie łyżeczka koncentratu pomidorowego Przygotowanie: Kaszę ugotuj w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Pieczarki pokrój w plasterki, a czosnek posiekaj. Posól
Fabryka pomysłów
Szparagi przepisy, jak kupować, obierać i gotować szparagi? 268pstrąga w sosie holenderskim ze szparagami w szynce Szparagi w cieście francuskim (z szynką / boczkiem i serem) Szparagi w cieście francuskim z sezamem Szparagi z szynką szwarcwaldzką / parmeńską Piersi kurczaka w kremowym sosie z białymi szparagami Szparagi zapiekane w sosie serowym Post Szparagi przepisy, jak kupować, obierać i gotować szparagi? pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje
Sałatka warstwowa "GYROS" 312Pyszna sałatka, która się pięknie prezentuje w szklanej misce ukazując wszystkie warstwy. Składniki: duża pojedyncza pierś z kurczaka lub mniejsza podwójna 5-6 ogórków kiszonych/ konserwowych 1 duża cebula puszka groszku średni słoiczek majonezu (jeszcze trochę zostanie :) ) ketchup (w zależność od upodobań łagodny lub pikantny chociaż osobiście do tej sałatki polecam łagodny) przyprawy: przyp. do gyros, przyp. do kurczaka, słodka
Pudełko rozmaitości
Marokański kurczak z pomidorami i miodem - Djaj Matisha Mesla 307bogaty, nasycony smakiem imbiru, cynamonu, szafranu i miodu. To danie z pewnością poprawi Wam humor w chłodny jesienny dzień. Myślę, że zasmakuje również dzieciom (wystarczy zamienić całego kurczaka na kurze piersi bez skóry). P.s. Miłośników kuchni marokańskiej zapraszam do zajrzenia do przepisu na tażin wołowy z dynią i suszonymi śliwkami . W przyszłym tygodniu planuję przygotować tażin z kurczaka(...)Mesla przepis z książki Łatwa kuchni śródziemnomorska Claudia Roden na 4 porcje Składniki: 1 kurczak, pokrojony w ćwiartki ( ja wykorzystałam 0,5 kg udek i 0,5 kg piersi z kurczaka ) 3 łyżki oleju roślinnego 1 duża cebula, drobno pokrojona 1 kg pomidorów, bez skórki, drobno pokrojonych 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1/2 łyżeczki szafranu
Chilli Czosnek i Oliwa
Bagietka z Kurczakiem 422Bagietka z kurczakiem Wartości odżywcze dotyczą jednej kanapki Przepis: Skład : 200 g piersi z kurczaka150 g bagietki korzennej80 g jogurtu greckiego lekkiego100 g papryki czerwonej50 g cebuli czosnek granulowany Przygotowanie : Smażymy kurczaka, kroimy paprykę, cebule, rozkrajmy bagietki Smarujemy bagietka jogurtem z dodatkiem czosnku
Sylwetka Od Kuchni
Tajskie curry ze słodkim ziemniakiem 185bardzo ładne filety z piersi indyka i to z nich postanowiłam przygotować tę potrawę. Połączenie mleka kokosowego, trawy cytrynowej i słodkiego ziemniaka nadaje tej potrawie wspaniały smak. 300g piersi z indyka (kurczaka) 1 słodki ziemniak (średniej wielkości) szczypta tymianku 1 duża cebula 2 duże ząbki czosnku 2-3 łyżeczki przyprawy curry 1-2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki sosu rybnego puszka
Codzienne Gotowanie
Pierś z indyka z warzywami z woka 279Cóż: z prostych składników: brokuła, cebuli, papryki, pieczarek, czosnku i pora - powstało danie - jak dla mnie idealne. Pierś z indyka z warzywami z woka kuchniasmakow.blogspot.com filet z piersi indyka ( może być też kurczak) - pokroić w kostkę 3 cebule - obrać, pokroić w kostkę 1 por - pokroić w cieniutkie talarki 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka - pokroić w kostkę 300 g pieczarek
Kuchnia smaków
Kurczak w krakersach 145Ciekawa alternatywa znanych nam nuggetsów. Kawałki kurczaka z chrupiącej panierce, podane z sosem czosnkowym to smaczna propozycja na obiad jak i przekąskę . Wypróbujcie Kurczak w krakersach – Składniki: 1 pierś z kurczakaopak Artykuł Kurczak w krakersach pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!
Hiszpańskie Pollo Mechado 120techniki są podobne. Najważniejszym elementem dania jest marynata, która nadaje kurczakowi wyjątkowy smak. Zazwyczaj używa się składników takich jak czosnek cebula papryka sól pieprz przyprawy a czasami nawet wino lub octu. Kurczak jest marynowany przez co najmniej kilka godzin, aby zyskał pełny aromat i soczystość. Po marynowaniu kurczaka następuje duszenie go w sosie. Przy takim niebie powstały zdjęcia(...)które zasługuje na wypróbowanie. Gdy będziesz miał mój drogi czytelniku – podglądaczu okazję, polecam spróbować różnych wariantów tego smacznego kurczaka mechado i odkryć jego niezwykłe smaki samodzielnie. Składniki Piersi i uda kurczaka Cebula Czosnek Marchewka Papryka czerwona Papryka zielona Pomidor Koncentrat pomidorowy Bulion drobiowy Oliwa z oliwek Papryka słodka do smaku Suszone oregano do smaku Sól do smaku Pieprz świeżo
RafalCook
Kurczak po tajlandzku w panierce kokosowej. PRZEPIS 261pierwszy spróbowaliśmy tego kurczaka, nie pomyślelibyśmy, że można panierować mięso w wiórkach koksowych. Smakuje niesamowicie! Przepis na kurczaka po tajlandzku w panierce kokosowej Składniki: filety z piersi lub udek kurczaka, wiórki kokosowe wymieszane pół na pół z bułką tartą (najlepiej użyć azjatyckiej bułki panko), jajka, czosnek granulowany, sól, pieprz, olej do smażenia, a także na sos warzywny ćwierć główki kapusty
Kulinarna Polska
KURCZAK ZAGRODOWY Z PIEKARNIKA, miodowo-musztardowy, faszerowany wątróbką 237sól i pieprz. Ucieramy na gładką masę. Z białek ze szczyptą soli ubijamy pianę i delikatnie mieszamy z nadzieniem. Kurczaka układamy na desce grzbietem do dołu, mocno uciskamy pierś dłonią, żeby kurczak nieco się spłaszczył. Chwytamy za nogi, lekko unosimy i przez rozcięcie w dole brzucha wkładamy do środka farsz. Delikatnie potrząsamy tuszką, aby nadzienie równomiernie wypełniło wnętrze ptaka
Moja Książka Kucharska
Kotlety kurczaka z nadzieniem kurkowym 342nadzieniem kurkowym były mega smaczne, no te pieczone ziemniaki, w których również znalazły się kurki. Danie wyglądało bardzo apetycznie, szybko zniknęło z talerza. Dziwicie się? Składniki: 2 piersi pojedyncze z kurczaka 250 g kurek 1 cebula Papirus Winiary w ziołach prowansalskich sól i pieprz 1 łyżka oliwy Przygotowanie: Kurki przebrać, oczyścić i opłukać na sicie. Cebulę(...)obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy i podsmażyć cebulę, następnie dodać kurki i dusić aż grzyby będą miękkie, doprawić pieprzem i odrobiną soli. Każdą pierś z kurczaka naciąć wzdłuż tworząc kieszonki. W środek kieszonek nałożyć farsz (około 2 łyżek farszu na kotlet). Docisnąć brzegi .i spiąć wykałaczkami. Ułożyć na papirusie, zawinąć, smażyć na suche patelni
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię