Chłodnik litewski z botwinki Chociaż chłodników jak świat długi i szeroki jest cała mnogość, jednak gdy w Polsce pada słowo „chłodnik” do głowy przychodzi na pierwszym miejscu- Chłodnik litewski z botwinki. Kuchnia Polska. Kuchnia Rzeczypospolitej Wielu Narodów To właśnie pokazuje jaka jest kuchnia polska: wielokulturowa, przesiąknięta wpływami innych narodów oraz innych nacji. Nie jednolita, nie oczywista i wcale nie bazująca na&nb... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...