Przepis na : obiad
Oj dawno tak dobrej zupy nie jadłam. Zaczęłam zbierać obierki warzyw i mrozić porcjami na wywar. Dzisiaj debiut obierkowy, niezwykle aromatyczny! Dzięki dodaniu serka topionego, zupa staje się aksamitna i kremowa. Musisz spróbować! Składniki (4 talerze): duża garść obierek z warzyw (u mnie zielona część pora, obierki z marchewki, końcówki z pietruszki, gałązki koperku, skorupka z cebuli) 3 marchewki 2 łyżki oleju 1 litr wrzątku sól, pieprz 2 ziarenka ziela angielskiego 1 liść laurowy 100 g ryżu 100 g serka to... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...