Filet z kurczaka z kuminem

Filet z kurczaka z kuminem

Filet z kurczaka z kuminem

Składniki ( 4 porcje): podwójna pierś z kurczaka 2 łyżki oleju rzepakowego do smażenia 1 łyżeczka czerwonej suszonej papryki słodkiej 0,5 łyżeczki ostrej suszonej papryki 0,5 łyżeczki kuminu 3 łyżki słodkiej śmietanki 30% 500 g pieczarek 1 cebula łyżka posiekanego koperku Przygotowanie: mięso umyj, oczyść z błon, pokrój na sporą kostkę, przełóż do miski, dodaj przyprawy + sól i pieprz oraz łyżkę oleju, wymieszaj, odstaw na bok pieczarki umyj, cebulę obierz i pokrój na mniejsze kawałki, a następnie razem posieka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oka w rosole czyli KaFka gotuje

Autor

Oka w rosole czyli KaFka gotujeOka w rosole czyli KaFka gotuje

W kuchni na dobre zadomowiłam się około 5 lat temu. To raczej późno biorąc pod uwagę, że jestem ryczącą trzydziestka .
Początkowo trzymałam się sztandarowych przepisów kuchni polskiej, a pierwszą zupą, którą nauczyłam się gotować był rosół. Stąd nazwa bloga. Jednak polskie schabowe czy mielone dość szybko powiały nudą i zaczęłam szukać kulinarnych inspiracji w sieci. Z czasem nabrałam odwagi, by samej coś tworzyć. I oto jestem z moim blogiem, na którym będę dzielić się moimi dziełami sztuki kulinarnej.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

rosół, pieczarki, mięso, kurczak, piersi, pierś, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, dania z piersi kurczaka, kurczak z papryką , dania z kurczakiem, kurczak z pieczarkami

Inne przepisy z Oka w rosole czyli KaFka gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.