Kwaśno-słona zupa soljanka

Kwaśno-słona zupa soljanka

Kwaśno-słona zupa soljanka

Soljanka – słona, kwaśna, zawiesista, bogata w smaki i bardzo sycącą. Niezastąpiona w chłodne dni i następnego dnia po ostrej imprezie:) Czas : Godzina Poziom trudności: Nie za trudne Liczba porcji : 3-4 Soljanka to zupa ogórkowa na mega wypasie:) Ma dużo bardziej złożony smak, bo też lista składników jest długa jak paragon za weekendowe zakupy. Zupa ma rosyjskie pochodzenie. Początkowo była podawana na stołach bojarów i bogatej szlachty. Później się z pauperyzowała i soljanka zaczęła być uważna za d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, kapustą, kurczak, kiełbasa, ryby, mięso, pierś z kurczaka, kapusta kiszona, szynka gotowana

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.