Tofu marynowane w soku pomarańczowym

Tofu marynowane w soku pomarańczowym

Tofu marynowane w soku pomarańczowym

Okres świąteczny kojarzy mi się nieodmiennie z pomarańczami. W sosie na bazie tych owoców przygotowywałam już różne dania (w tym pierś z kurczaka i duszonego królika ). Tym razem przygotowałam szybkie i łatwe danie, które można podać weganom. Składniki : 250 g naturalnego tofu sok z pomarańczy łyżka sosu sojowego pieprz czarny sól olej do smażenia Do szerokiego i naczynia wycisnąć sok z pomarańczy. Dodać sos sojowy i łyżkę oleju. Wymieszać. Tofu pokroić na 5-6 plastrów. Plastry tofu przełożyć do zalewy (powin... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.