Okres świąteczny kojarzy mi się nieodmiennie z pomarańczami. W sosie na bazie tych owoców przygotowywałam już różne dania (w tym pierś z kurczaka i duszonego królika ). Tym razem przygotowałam szybkie i łatwe danie, które można podać weganom. Składniki : 250 g naturalnego tofu sok z pomarańczy łyżka sosu sojowego pieprz czarny sól olej do smażenia Do szerokiego i naczynia wycisnąć sok z pomarańczy. Dodać sos sojowy i łyżkę oleju. Wymieszać. Tofu pokroić na 5-6 plastrów. Plastry tofu przełożyć do zalewy (powin... czytaj dalej...
Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)