Jajecznica w wersji light

Jajecznica w wersji light

Jajecznica w wersji light

Kto z nas nie lubi zjeść rano pysznej, sycącej jajecznicy? :) Można ją modyfikować dodając przeróżne składniki. Wcale też nie musi być ciężka i tłusta! U mnie lekkie wydanie tego wspaniałego śniadanka w wersji light. Potrzebujemy: 6 jajek, 6 kulek mini mozarelli light, 5 suszonych pomidorów, garść czarnych oliwek, 4 plasterki drobiowej wędliny (u mnie z piersi z kurczaka), szczypiorek, zioła prowansalskie, sól, pieprz Jajka wrzucam do miski i doprawiam solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Mieszam.  Pozostałe... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepis na Dzień Dobry

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...