Omlet z białek i szpinaku

Omlet z białek i szpinaku

Omlet z białek i szpinaku

Hej! Dzisiaj mam dla Was mega pyszną i naprawdę błyskawiczną propozycję na lekki i puszysty omlet z białek od  @farmabialka.pl Jestem pewna, że Wam się spodoba. Dzięki temu, że używamy tutaj płynnego białka, omlet jest lżejszy i ma mniej kcal! Przypomnę, że 100 gramów białek jaj to TYLKO 58 kcal. Składniki, których potrzebujemy to: 2/3 garści świeżego szpinaku, 1 jajko, 120 g białek jaj od  @farmabialka.pl   (30 g płynnego białka odpowiada 1 porcji białka jaja kurzego) , 2 łyżki stołowe mąki psz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepis na Dzień Dobry

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.