Hej! Dzisiaj mam dla Was mega pyszną i naprawdę błyskawiczną propozycję na lekki i puszysty omlet z białek od @farmabialka.pl Jestem pewna, że Wam się spodoba. Dzięki temu, że używamy tutaj płynnego białka, omlet jest lżejszy i ma mniej kcal! Przypomnę, że 100 gramów białek jaj to TYLKO 58 kcal. Składniki, których potrzebujemy to: 2/3 garści świeżego szpinaku, 1 jajko, 120 g białek jaj od @farmabialka.pl (30 g płynnego białka odpowiada 1 porcji białka jaja kurzego) , 2 łyżki stołowe mąki psz... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...