Przepis na : obiad
Składniki : podwójna pierś z kurczaka puszka krojonych pomidorów bez skórki masło do smażenia 1 cebula, 2 ząbki czosnku mała puszka czerwonej fasoli zioła : chili, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, pieprz czarny mielony sól, cukier Przygotowanie: Umyte mięso pokroić w cienkie paski i przesmażyć na patelni na maśle z pokrojoną cebulą i czosnkiem Gdy mięso będzie miękkie dodać pomidory, osączoną, przemytą na sicie fasolkę, gotować do lekkiego zagęszczenia Doprawić do smaku solą, cukrem i ziołami.  ... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula