Kawa. Jesteśmy nauczeni głównie ją parzyć. Jest dodatkiem przede wszystkim do deserów. Tymczasem popularne na całym świecie ziarna sprawdzają się jako przyprawa do mięs, które można usmażyć na ruszcie. Wasi znajomi i bliscy z pewnością będą zaskoczeni podaniem z grilla mięsa w niecodziennej kompozycji smakowej. Złapią się pewnie z głowę z wrażenia gdy im powiecie, że do kawowej marynaty dodaliście jeszcze cukier brązowy i… kakao. Nietypowa marynata, która jak sądzę wykorzystacie na najbliższym grillu, świetnie... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.
Czytaj dalej...