Mięso czerwone, mięso białe. A może indyk?

Mięso czerwone, mięso białe. A może indyk?

Mięso czerwone, mięso białe. A może indyk?

Przepis na : obiad

Czy wiesz, że każda część indyczego mięsa ma inne walory kulinarne? Najczęściej spotykamy się z filetami z indyczych piersi oraz z udźcem i podudziami. Te pierwsze przypominają smakiem popularne piersi z kurczaka. Wymagają też podobnej obróbki cieplnej. Udziec i podudzie to natomiast mięso ciemniejsze. Przez wielu smakoszy porównywane do delikatnego mięsa cielęcego. Przyjrzyjmy się zatem, co jeszcze kryje w sobie indyk. W końcu wciąż zyskuje na popularności i cieszy się uznaniem coraz większej ilości Polaków... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.