Dziś coś na szybko. Składniki: woreczek kaszy gryczanej palonej pojedyncza pierś z kurczaka sól, pieprz, czerwona suszona papryka, czosnek granulowany, mąka ziemniaczana- 1 łyżeczka 1 cebula olej do smażenia Przygotowanie: kasze ugotuj wg instrukcji na opakowaniu mięso umyj i pokrój w małe kawałki przełóż je do miski dodaj przyprawy, na końcu mąkę, dokładnie obtocz mięso w sypkich dodatkach cebule pokrój w piórka rozgrzej olej na patelni, wrzuć mięso, podsmaż 3 minuty, dodaj cebulę, smaż razem 2 minuty, zalej... czytaj dalej...
Oka w rosole czyli KaFka gotuje
W kuchni na dobre zadomowiłam się około 5 lat temu. To raczej późno biorąc pod uwagę, że jestem ryczącą trzydziestka .
Początkowo trzymałam się sztandarowych przepisów kuchni polskiej, a pierwszą zupą, którą nauczyłam się gotować był rosół. Stąd nazwa bloga. Jednak polskie schabowe czy mielone dość szybko powiały nudą i zaczęłam szukać kulinarnych inspiracji w sieci. Z czasem nabrałam odwagi, by samej coś tworzyć. I oto jestem z moim blogiem, na którym będę dzielić się moimi dziełami sztuki kulinarnej.