Pierś kurczaka z szynkowara, z oliwkami

Pierś kurczaka z szynkowara, z oliwkami

Pierś kurczaka z szynkowara, z oliwkami

Delikatna wędlina drobiowa parzona w szynkowarze, jedna wersja podstawowa a druga urozmaicona oliwkami. Dzięki dodatkowi większej ilości wody i skrobi ziemniaczanej ma delikatną konsystencję oraz jest miękka. Parzona w malutkich szynkowarach, które ze względu na ich pojemność (bliska 400 g) zwę "maleństwami". Polecam serdecznie :) Składniki: pierś z kurczaka 18 g peklosoli/kg mięsa Dodatkowo na 1 kg mięsa: 2 g pieprzu białego 1 g cukru 3% skrobi ziemniaczanej 20% wody oliwki bez pestek (zwykłe, lub faszerowane) P... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kocham..lubię..gotuję..

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.