Składniki: podwójna pierś z kurczaka przecięta wzdłuż sól i pieprz olej sezam jajko Przygotowanie: mięso włóż do foliówki i rozbij wyjmij z folii i posól oraz popieprz jajko rozbij z głębokim talerzu i rozbełtaj widelcem w drugim talerzu umieść ziarna sezamu na patelni rozgrzej olej mięso obtocz w jajku, a następnie w sezamie i usmaż na rumiano z obu stron Moje inne przepisy na obiady znajdziesz tutaj Smacznego! czytaj dalej...
Oka w rosole czyli KaFka gotuje
W kuchni na dobre zadomowiłam się około 5 lat temu. To raczej późno biorąc pod uwagę, że jestem ryczącą trzydziestka .
Początkowo trzymałam się sztandarowych przepisów kuchni polskiej, a pierwszą zupą, którą nauczyłam się gotować był rosół. Stąd nazwa bloga. Jednak polskie schabowe czy mielone dość szybko powiały nudą i zaczęłam szukać kulinarnych inspiracji w sieci. Z czasem nabrałam odwagi, by samej coś tworzyć. I oto jestem z moim blogiem, na którym będę dzielić się moimi dziełami sztuki kulinarnej.