czereśnie - 1732 przepisów (strona:54/116)

Ciasto mocno owocowe 156

serka homogeniowanego wanilowego 2 galaretki truskawkowe 1 galaretka o smaku owoców egzotycznych 100 borówek amerykańskich na wierzch 2 galaretki truskawkowe ok 500 g owoców, u mnie maliny, borówki, czereśnie, winogrono jasne Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej.  Wcześniej przygotować także galaretkę o smaku owoców egzotycznych. Rozpuścić ją w szklance gorącej wody (250ml) i wylać na talerz. Odstawić

Monia miesza i gotuje
Jogurtowo-piaskowy placek z owocami lata 157

trwa tak krótko. Dzisiaj zapraszam na jogurtowo-piaskowy placek z owocami. Dodajemy ulubione owoce lub te, które mamy pod ręką. Sprawdzą się tutaj super porzeczki, agrest, jagody, truskawki czy czereśnie, a jesienią pokrojone jabłka. Ciasto jogurtowe z tego przepisu wychodzi lekkie, puszyste i doskonale sprawdza się w upalny dzień z kawą lub mlekiem. Mamy tutaj posmak piaskowego ciasta, dzięki dodatkowi

Mieszam w Garnku
Żeberka w coli z grilla 164

Żeberka w coli z grilla to dość oryginalne połączenie, ale tak przygotowane mięso jest kruche, delikatne w smaku i rozpływa się w ustach. Przepis jest niezwykle

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pianka z wiśniami, czereśniami na herbatnikach 125

wersję przedstawiam. Taką piankę warto zrobić na świąteczny stół bo jest lekka i nie zapcha nam dodatkowo brzucha po obiedzie świątecznym, polecam gorąco. Pianka na zimno z czereśniami i wiśniami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pudding z tapioki z czereśniami 92

ciecierzycy czas na nieco bardziej sezonowy przepis – pudding z tapioki. Sezonowy, bo wykorzystałem aktualnie dostępne owoce, chociaż pudding z tapioki można przygotować także zimą (używając mrożonych truskawek, malin, czereśni czy wiśni

Vegan Taste
Melon i grejpfrut 66

mój sposób na szare dni, chowam się pod pierzyną i nic nie robię, no może gapię się w komputer – włączony), zakupiłam z promocji (bardzo kuszącej!) melona i parę czereśni (one już tak ceną […] Artykuł Melon i grejpfrut pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Deser z tapioki z czarną porzeczką i czereśniami 124

Dziś szybki, pyszny i orzeźwiający deser, no może trzeba poczekać aż się schłodzi ale warto, można też zjeść gorący, też smakuje obłędnie. Użyłam tutaj czarnej porzeczki i czereśni, jednak można wziąć swoje ulubione owoce i też będzie pysznie. Mięta w deserze to orzeźwienie i lekkość, mój ulubiony deser, polecam. Budyń z tapioki z owocami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Domowy ocet czereśniowy 128

polecam do zrobienia. Na pierwszy raz zrobiłam małą porcję i tak też podaję ale następnym razem zrobię więcej. Przepis pochodzi ze strony Octy Lileusza na FB. Domowy ocet z czereśni. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Domowa czekolada z czereśniami 119

porównanie trzeba spróbować. Zapewniam że nie będziecie chcieli przestać, należy jednak kupić olej kokosowy nierafinowany, dobrej jakości, inaczej może nie być smaczna. No to jak? robimy czekoladę? Czekolada z czereśniami dla wszystkich. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Babeczki z czereśniami 117

mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 40 g ksylitolu lub innego słodziwa 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju rzepakowego 1,5 szklanki drylowanych czereśni (można też użyć wiśni, jagód lub borówek) Mieszamy suche składniki. Dodajemy żółtka jaj, mleko i olej. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy. Następnie dodajemy owoce i mieszamy. Przygotowaną masą wypełniamy kokilki

Kucharzyca
Mleczny deser z czereśniami 166

Dziś propozycja na wykorzystanie czereśni. Te soczyste owoce w sam raz pasują do deseru. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Pudding z tapioki z czereśniami 154

nieco bardziej sezonowy przepis – pudding z tapioki. Sezonowy, bo wykorzystałem aktualnie dostępne owoce, chociaż pudding z tapioki można przygotować także zimą (używając mrożonych truskawek, malin, czereśni czy wiśni). Tapioka to rodzaj skrobi otrzymywany podczas procesu mielenia manioku

Vegan Taste
Kurczak pieczony w sosie rabarbarowo-wiśniowym / Roasted chicken with rhubarb and cherry sauce 185

masła klarowanego lub oleju roślinnego 4 udka z kurczaka, podudzia i pałki oddzielone lub można pozostawić w całości 200 g łodyg rabarbaru, pokrojone w kostkę 200 g wiśni lub czereśni, bez pestek (wiśnie mogą być mrożone) 2 cebule, pokrojone w kostkę 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 łyżeczka startego świeżego imbiru 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka mielonego

karmelowy
Frużelina wiśniowa z dodatkiem czereśni 189

babeczek. Wiśniową czy czereśniową? Uwierzcie… wtedy był to dla mnie ogromny dylemat ;). Tak więc, stojąc przed stoiskiem Więcej... Artykuł Frużelina wiśniowa z dodatkiem czereśni pochodzi z serwisu Słodki Pomysł

Słodki Pomysł
Placki z czereśniami, mascarpone i cukrem lukrecjowym 174

skandynawskich lukrecja jest popularnym i lubianym smakiem, zarówno w słodyczach, jak i w zestawieniach słodko - kwaśnych. Proszek z korzenia nadaje charakterystyczny, anyżkowy posmak deserom i daniom wytrawnym. Placki z czereśniami, mascarpone i cukrem lukrecjowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie