Kompot wieloowocowy z miętą

Kompot wieloowocowy z miętą

Kompot wieloowocowy z miętą

W lecie korzystamy z sezonowych owoców i między innymi robimy świeże kompoty. Składniki: 1 szklanka truskawek 1 garść jagód kilka moreli 1 szklanka czereśni 1 gałązka świeżej mięty cukier do smaku Sposób wykonania: 1. Owoce myjemy. Wrzucamy do garnka, zalewamy 3 litrami wody i gotujemy. 2. Kiedy woda zawrze, zmniejszamy płomień i gotujemy jeszcze 3-5 minut. Wyłączamy gaz, do kompotu dodajemy gałązkę świeżej mięty. Odstawiamy do przestudzenia. 3. Kiedy kompot jest jeszcze ciepły, przecedzamy przez sitko, słodzimy do ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.