To nie są zwykłe babeczki. To babeczki nie z tej ziemi! Mają aksamitną konsystencję i niespodziankę w środku. Mmm, palce lizać! Poziom zaawansowania: Łatwy Składniki na 5 szt: 2 batoniki „Mars” 50 g masła 150 g czekolady mlecznej (50 do polewy) 50 ml śmietanki 30 % 2 jajka (2 białka do ubicia) 4 łyżki mąki garść orzechów włoskich łyżeczka miodu/ cukru (najlepiej muscovado) łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Roztapiamy masło z białą czekoladą. W oczekiwaniu, aż masa trochę przestygnie ... czytaj dalej...
Początki naszej przyjaźni sięgają pierwszego roku studiów. Jednak ostatecznie wylądowałyśmy na innych uczelniach, ale mimo to nasze drogi się nie rozeszły. Mamy wiele wspólnych zainteresowań, ale naszą główną pasją jest eksperymentowanie w kuchni. Każda z nas ma jednak przypisaną rolę, przy prowadzeniu tego bloga. Jedna z nas zajmuje się stroną techniczną, wizualną i redaktorską, a druga jest umysłem logistycznym i twórczym. Spotykamy się raz w tygodniu, aby przyrządzić pyszności dla Was. Jednak zdarzają się sytuacje, kiedy gotujemy w pojedynkę. Mamy nadzieję, że bez względu na to czy gotujemy razem, czy osobno, to i tak zadowolimy Wasze podniebienia.