Kompot wiśniowy

Kompot wiśniowy

Kompot wiśniowy

Pierwszy raz od wielu lat udało mi się zebrać trochę wiśni. Byłam szybsza od szpaków J podobnie było z czereśniami. A kompocik pyszna sprawa. Pamiętam z dzieciństwa, że zdarzało mi się podjadać takie kompoty już w piwnicy – ukradkiem. Wiśniowe były najlepsze na świecie...Zabierajcie się do dzieła, bo szpaki mogą być przed Wami. Składniki: Wiśnie Zalewa: 3 l wody ( lub wielokrotność ) 900 g cukru ( lub wielokrotność ) Wykonanie: Wiśnie oczyszczamy z ogonków, myjemy. Nie drylujemy. Wkładamy do czystych słoików. Do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.