Galaretka z czereśni

Galaretka z czereśni

Galaretka z czereśni

Przepis na : deser

Jeśli owocowy sezon w pełni, nie tylko zamykamy je w słoikach. Od jakiegoś czasu pakujemy próżniowo i mrozimy. Postanowiliśmy zrobić „swojską” galaretkę owocową. Zamiast cukru, użyliśmy ksylitolu. Składniki: 500 g mrożonych czereśni 600 ml wody 1 łyżka ksylitolu 6 płatków żelatyny Przygotowanie: Owoce rozmrażamy. Można zrobić to na dwa sposoby. Dzień wcześniej rozmrozić w lodówce lub od razu wrzucić do zimnej wody i wolno podgrzewać. Owoce zagotowujemy w wodzie ( płynu powinno być około 500 ml ), ewentualnie do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.