Truskawkowy sernik na zimno w wersji deseru

Truskawkowy sernik na zimno w wersji deseru

Truskawkowy sernik na zimno w wersji deseru

Przepis na : deser

Składniki na 4 pucharki:kubełek 400 ml serka homogenizowanego4 paczuszki herbatnikówpół kilograma truskawek2 łyżki cukrudowolne owoce do dekoracji ( u mnie czereśnie, brzoskwinie i truskawki) bita śmietana4 kostki czekoladyTruskawki myjemy i obieramy z szypułek, kilka zostawiamy a resztę miksujemy z dodatkiem cukru w blenderze na mus. Herbatniki kruszymy na piasek (ja robię to w miseczce przy pomocy tłuczka. Do pucharków dajemy pokruszone herbatniki, następnie około 2 - 3 łyżek serka, polewamy musem z truskawek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.