To moja pierwsza przygoda z mąką żytnią pełnoziarnistą, dlatego stosując się do rad jakie znalazłam w sieci (że nie każdemu może zasmakować i lepiej powoli się z nią "oswajać") wymieszałam ją w proporcji 3/4 mąki pełnoziarnistej z 1/4 mąki pszennej. Efekt był taki, że smak ciasta w zupełności mnie zachwycił i następnym razem w całości użyję mąkę z pełnego ziarna. Co poza tym mogę powiedzieć? Że ciacho jest syte, co sprawia że jest świetną przekąską, poza tym ma piękny ciemny, karmelowy kolor. Jeśli ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...